maandag 31 oktober 2011

45.

Zoals ik twee weken geleden al voorspelde, is Petra Kvitova tenniswereldkampioene geworden. Ze staat nu tweede op de wereldranglijst, na Wozniacki, die eenvoudig te licht is bevonden. Ze zal in het komende seizoen snel op de eerste plaats staan, en daar blijven staan.
Wat goed is, komt snel. Ze is het afgelopen seizoen van de 34ste naar de 2de plaats gestegen. Ze is nog maar 21 jaar. Matches tegen Kim Clijsters en Serena Williams, dat zou ik nog wel eens willen zien. Die wint ze ook.
De match van afgelopen zondag tegen Azarenka, nu de nummer 3 van de wereld, was er één van grote instabiliteit: Kvitova stond in de eerste set met 5-0 voor, maar liet het lopen. Daarna zette ze het wel weer recht, maar ze had ook simpel met 6-0 en bijvoorbeeld 6-2 kunnen winnen. Daar moet ze nog aan werken: aan de stabiliteit. Concentratie. Een groot kampioene maakt de beslissende punten op de beslissende momenten. Dat leert ze wel, binnen een jaar.
Ik ben verliefd op Petra. Terwijl ze helemaal geen mooie vrouw is. Ze is 1.83 meter lang, langer dan ikzelf. Ze heeft dat eigenaardige schreeuwtje bij een extreem goede bal. Maar dat neemt me ook voor haar in: ze is duidelijk niet bezig met een 9 to 5 job, ze houdt echt van haar tennissen.
We hebben een vrouwelijke Federer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten