woensdag 22 juni 2011

7.

De slagersvakscholen leveren tot nu toe uitstekende slagers. Ze kennen hun vak, ze snijden goed etc., ze leiden ook hun opvolgers goed op, en dat is toch belangrijk (behalve voor de vegetariërs, die geen weet hebben van goed rookvlees of lekkere haasbiefstukjes). Want, nog even, we kunnen wel zeggen: wat een lekkere tofu heeft u daar gebakken. Daar wordt echt geen prijs voor behaald.
Tot zover de Partij voor de Dieren.
Ik vind wel dat alle slagers eerlijke informatie moeten geven. Ze moeten je niet een lamskoteletje proberen te verkopen voor een varkenskoteletje, of andersom. Ik weet niet of u wel eens varkensvlees hebt gegeten, maar ik gruw ervan. Helaas is het heerlijkste vlees, het vlees des paards, nauwelijks ooit nog te verkrijgen.
Over wie hebben we het hier? Natuurlijk hebben we het hier over minister Henk Bleker! Een onbetrouwbare kwakzalver, als je het mij vraagt, want hoe is hij minister geworden? Door ja en amen te zeggen tegen Verhagen. En nu probeert hij een contract met Vlaanderen om zeep te helpen, ondertekend door staatssecretaris Schultz in 2006, over die Hedwigepolder.
Laat me duidelijk zijn: het is onzin om die polder onder water te zetten. Klinkklare onzin. Een beetje slager zou zeggen: geef mij dat lendestuk eens!
In plaats daarvan begint Bleker nu goede sier te maken met ‘schorren’ als mooie natuurplaatsen en met de Hedwigepolder als, daarentegen, mooie landbouwgrond. Want er moet iets met de ‘natuur’ gebeuren, niet waar, als de Schelde wordt uitgediept. Ik zou zeggen: ammehoela.
De slagers hebben deze wereld, probeer het maar niet te ontkennen. En ik eet hun produkten, tot over ongeveer een jaar of tien, want dan ben ik er niet meer. Gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten