donderdag 23 juni 2011

8.

Vanmiddag heb ik gekeken naar een tenniswedstrijd op Wimbledon tussen Kimiko Date-Krum en Venus Willliams. Als ik een dochter had gehad, zou ik haar ook Venus hebben genoemd. Die wedstrijd werd op het nippertje gewonnen door Venus. Terecht. Ze won in drie sets: 6-7, 6-3 en 8-6.
Vooral de eerste set was fenomenaal. De 40-jarige Kimiko (die er ook nog eens 12 jaar tussenuit was geweest) speelde zo agressief en inventief en met zoveel plezier, dat ze elke andere tegenstandster (behalve Venus’ zuster Serena) eronder zou hebben gekregen. Ze stond in die eerste set met 5-1 voor, door verschrikkelijk goed te tennissen. Maar toen stond Venus op. Met machtige slagen enz. won ze vier of vijf games. Ik dacht: nu is het over met Kimiko, want meestal gaat dat zo. Maar het was niet over.
De Britse commentator zei, na die eerste set: ‘In my 35 years as a commentator, I have never seen a better set in women’s tennis.’ Daar kon ik wel in meegaan, hoewel ik me ook sets herinner uit de laatste jaren van Steffi Graf. Bijvoorbeeld de beslissende set op Roland Garros (1999) tegen Martina Hingis.
Ondertussen zullen de gezusters Williams nu wel doorhebben wat ze te wachten staat: zeer agressieve tegenstand. Er zal niet meer worden afgewacht: hun services zullen worden beantwoord. Precies zoals Kimiko het deed, en er bijna in slaagde de voormalige Wimbledon-kampioene te verslaan.
Mijn voorspelling: bij de mannen gaat Rafael Nadal het winnen. Bij de vrouwen: Serena Williams.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten